Oneerlijke concurrentie

“Eerlijke concurrentie durf ik aan, maar oneerlijke concurrentie is funest voor mijn winkel en voor de detailhandel in het algemeen” zo liet een ondernemer optekenen in een branchevakblad. Deze ondernemer heeft gelijk! Oneerlijke concurrentie is funest voor de detailhandel.
Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan en gedupeerde ondernemers te helpen, heeft de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland in 2009 het Meldpunt Oneerlijke Concurrentie opgericht. Onder het motto ‘een gelijk speelveld en gelijke regels voor alle ondernemers’ heeft de ondernemer nu de mogelijkheid om dit soort gevallen van oneerlijke concurrentie aan te pakken en te melden. Het meldpunt is er voor alle ondernemers!
Op de site www.oneerlijkeconcurrentie.nl treft u informatie over oneerlijke concurrentie. U vindt er voorbeelden van praktijkgevallen van oneerlijke concurrentie, een ‘toolkit voor ondernemers’ met daarin belangrijke documenten om oneerlijke concurrentie aan te pakken en een formulier waarmee gevallen van oneerlijke concurrentie gemeld kunnen worden.